21 maja 2019

Nowe menu w restauracji Magnifica


Restauracja Magnifica znajduje się w Hotelu Farmona Business & SPA przy ulicy Jugowickiej w Borku Fałęckim. W żadnym razie nie jest to centrum Krakowa, ale ma to pewne plusy  restauracja może pochwalić się pokaźnym, pełnym zieleni, bujnym ogrodem (choć słowo “park” chyba bardziej tu pasuje). Zjecie tu posiłek z dala od miejskiego zgiełku, w cieniu stuletnich dębów  pomników przyrody  i przy kojącym dźwięku fontanny:

Hotel Farmona Business & SPA


26 kwietnia, szef kuchni Tomasz Trafiał, współpracujący z restauracją Magnifica od około dwóch lat, wprowadził nowe, sezonowe i mocno szparagowe menu. Znajdziecie tam nacisk głównie na rodzime smaki z Małopolski, ale pojawia się w nim także kilka azjatyckich akcentów. Nie mają one związku z obecną modą na Azję w gastronomii. Ich obecność w menu tłumaczy znajdujące się w hotelu balijskie SPA – jest to więc ukłon w stronę gości, którzy mieliby ochotę na jeszcze więcej azjatyckich przyjemności. 

Tym, którzy w Krakowie szukają miejsca na rodzinny obiad z dziećmi, z pewnością przyda się informacja, że restauracja dysponuje pokaźnym placem zabaw oraz darmowym, monitorowanym parkingiem dla gości. Przygotowano także kuszącą weekendową promocję dla rodziców  przy zamówieniu którejkolwiek pozycji z karty (przystawka, zupa, danie główne, deser), dziecko otrzyma odpowiednik tego dania z menu dziecięcego gratis.

Z restauracji nie wyjdą głodni wegetarianie, weganie oraz bezglutenowcy  potrawy dla nich czytelnie oznaczone są w menu. Karta win składa się między innymi z etykiet z Winnicy Wieliczka  dostępnych także na kieliszki (22-25 zł). Magnifica chwali się też cydrem Bzik o aromacie kwiatów czarnego bzu (49 zł/0,75 ml), wykorzystywanych w procesie fermentacji. Od poniedziałku do piątku, w godzinach od 12 do 16, restauracja serwuje dwudaniowe lunche lub burgera w cenie 29 zł (ten ostatni dostępny jest codziennie).

Poniżej zobaczycie, jak prezentuje się kilka wybranych pozycji z nowej karty szefa Tomasza Trafiała:

Kozi ser zapiekany ze szparagami, chałka, majonez miodowo-cytrynowy (30 zł):

Hotel Farmona Business & SPA restauracja


Pierogi z soczewicą i młodą kapustą, szparagi, krem z pasternaku, burak (28 zł):

Magnifica menu


Krem z zielonych szparag, jajko sous vide, orzechy, groszek z miętą (21 zł):

Magnifica menu


Zupa tajska z krewetkami, makaron ryżowy, kiełki bambusa, kolendra (21 zł):

Magnifica menu


Liście z soczewicą, kalarepa, orzechy, guacamole, tofu, miętowy winegret (29 zł):

Magnifica menu


Cielęcina ze szparagami w białym winie, knedel ze szczawiem, mus z selera (52 zł):

Magnifica menu


Pierś z kurczaka z rabarbarem, risotto z kozim serem i szparagami, młode buraki (38 zł):

Hotel Farmona Business & SPA


Filet z zębacza, chorizo, soczewica duszona ze szparagami, krem z zielonego groszku (49 zł):

Magnifica menu


Mango panna cotta z chia, rabarbar, czekolada (19 zł):

Hotel Farmona Business & SPA restauracja


Sernik miętowo-kokosowy, agrest, sorbet z cydru (18 zł):

Magnifica menu

Nowe menu będzie obowiązywać najprawdopodobniej do końca czerwca.


Restauracja Magnifica, ul. Jugowicka 10 C, Kraków
tel. 12 252 70 10 | www | FB | Instagram

Godziny otwarcia:
Codziennie od 7:00 do 23:00

Hotel Farmona Business & SPA

Hotel Farmona Business & SPA

Hotel Farmona altanka
Hotel Farmona ogrod

Hotel Farmona Magnifica ogrod


*

Powyższy artykuł informacyjny powstał dla Was dzięki współpracy z Restauracją Magnifica. O tym, jakie rodzaje treści pojawiają się na blogu, przeczytacie szczegółowo tutaj.


2 komentarze :

  1. Ten filet z zębacza wygląda fantastycznie (w sumie wszystko wygląda fantastycznie, ale filet szczególnie mi się spodobał;))

    OdpowiedzUsuń
  2. czy będzie jakaś relacja z tej knajpki ? https://www.youtube.com/watch?v=uacrjYp7-3A

    OdpowiedzUsuń